Vargbesök

Natten mellan lördag och söndag förra helgen blev min närmsta granne av med 7 tackor, dessutom fick två avlivas. Vargen hade kommit på besök. Jag som fick ett sms om händelsen på söndag morgon tyckte det hela kändes en aning overkligt. Men nog så verkligt för den som kommer ut i sin hage och hittar döda djur.
Jag, för min del,  tror vi får lära oss leva med detta. Livet på landet innehåller faror som över tid sett olika ut. Vi kan bara försöka anpassa oss och utrusta oss så gott det går.

Lördag den 20 juli var vi ett helt gäng, från Skånes vallhundsklubb, som medverkade på Fårdagen i Östra Sallerup. Vi hade fixat ett partytält där vi hade lite infomaterial och försäljning av SVaK-material, och hade inte minst tre vallningsuppvisningar. Dessutom en valphage som blev en publikmagnet.
Trots värmen blev dagen mycket lyckad, vi knöt kontakter med många från fårnäringen. Vi hoppas på en fortsättning, just på sådana här evenemang ska vi närvara. Tack till Skånes fårintressenter som arrangerade denna dag.

Den 1 september ordnar vi en grillkväll i Fulltofta. Innan själva grillningen finns möjlighet att valla får  i Fulltofta naturreservats omväxlande landskap.

Hoppas vi ses där!
eder ordförande,
Kicki