Våren är här

      Kommentarer inaktiverade för Våren är här

Efter att i ett antal dagar lagat stängsel undrar jag om snösvängen just det här året gått in för att pricka alla mina stolpar…
Nu är i varje fall en del återställt och får med lamm har idag kommit ut på premiärrundan. Alltid en härlig syn att skåda. Även hundarna noterade att det var djur i hagarna och tittade uppfordrande på mig.

Sedan sist har några av oss varit på SVaK:s årsmöte och för vår del hade jag hoppats på att det skulle bli någon generell veterinäravgift för hela landet, vad gäller tävlingsverksamheten, men så blev det inte. Vi i Skåne VK:s styrelse har därför tagit ett beslut på att lägga på 75 kronor per startavgift på de tävlingar där veterinär ska närvara. Beslutet gäller denna säsong och när den är slut gör vi en utvärdering. Det bästa hade varit om det hela slutar med att vi varken gick plus eller minus på detta men det får framtiden utvisa. Jag vill passa på tillfället att uppmana alla att verkligen komma i tid till veterinärinspektionen innan tävlingen så att det hela kan gå smidigt.

På årsmötet fanns ett nytt utbildningshäfte för alla som går på vallhundskurs, till salu. Jag har hunnit ögna igenom det och tycker utbildningskommittén med Lena Karlsson i spetsen verkligen lyckats göra ett gediget jobb. Det är inte lätt att försöka beskriva hur man går tillväga för att lära sig att valla, men jag tycker de klarat det över förväntan. Vi säljer det för 50 kronor styck och hoppas alla instruktörer vill använda det på sina kurser. Är du intresserad så hör av dig. Glöm heller inte att anmäla dig till kurs, du som känner för det.

I styrelsen har vi börjat planeringen av årets aktivitetsdagar. Har du förslag på aktiviteter, hör av dig till Tommy 0708-16 09 51 eller Anders 044-245274.

Tävlingssäsongen står för dörren och Skånes VK har ett fullmatat utbud.
Den 8 maj blir det en lite annorlunda variant på det som tidigare kallades Klubbmästerskap på får. Vi träffas och tränar tillsammans, i år hemma hos Anna Ebenfelt och Karl-Johan Thim i Fjälkinge, bana finns att träna på.

Hoppas vi möts där!

Kicki Myrberg