Vår på g

Kära medlemmar!

Igår ordnade Paula Zieger och Tommy Ernstedt som är utbildningsansvariga träff för alla oss som är instruktörer. Det var ett givande möte med många pratsugna instruktörer. Att lära ut vallningens sköna konster är något som alltid väcker debatt och som ständigt utvecklas. Nya metoder kommer, prövas i praktiken, vissa saker består medan annat ändras. En ytterligare komponent är att alla nya ekipage är unika utifrån sina förutsättningar. Det behövs med andra ord ett antal infallsvinklar för att få det hela till att fungera. Ibland kan man slita sitt hår som instruktör, men det är en härlig känsla när man känner att den nybörjare man har framför sig börjar få kläm på både sin hund och sig själv.

Tidigare i april var jag på möte tillsammans med alla engagerade medlemmar som planerar SM på nöt den 11 och 12 september. Då blev jag imponerad. Allt från lotteri, mat, fika, programblad, sponsorer, djurhantering (vilket inte är ett litet kapitel när man ska arrangera en så stor nöttävling), press, banplanering, hemsida, och ekonomi inte minst, verkade de ha full koll på. Vilket inte innebär att de inte behöver en hand till. Så dyk upp på nästa möte som SM-kommittén anordnar, de blir glada, det lovar jag.

Snart börjar också tävlingssäsongen, ett hett tips brukar vara Klubbmästerskapet på får. Där kan man få se en hel del helt oortodoxa tävlingsupplägg, så vad väntar i år? Det är bara att bege sig dit för att se vad tävlingskommittén har hittat på. I år sker det hela i Kristianstad den 13 maj.

Själv fortsätter jag min unghundsträning och det är som det brukar med unghundar. Vissa dagar ska jag sälja henne och vissa dagar tycker jag att hon förstår precis vad jag menar. Med andra ord blir det kanske helt ok med tiden.

Passa på och njut lite nu, av att det äntligen blivit vår efter denna långa vinter.

Kicki