Uppvisningar 2002

Den 25/5 i Sösdala på ”Sösdaladagen” höll Len, Camilla, Mats och Johanna en mycket uppskattad uppvisning. Camilla berättade om de olika momenten och visade vallningslydnad. Johanna visade sin unghund Dot. Len´s Rick vallade under muntliga kommandon och Mats Tösen med visselkommandon.
Även fårklippning stod på programmet och det berättades om klubben och dess verksamhet.

Den 8/5 hade Kicki Myrberg ett gäng, 25-30 stycken från Komvux (engelskkurs) uppvisning hemma i Oderup.
De hade läst om engelsk vallning och kunde förvånansvärt mycket. Med sig hade de en banskiss som Kicki fick gå efter. Alla momenten genomfördes på bästa sätt med hjälp av Mist, som gjorde så bra ifån sig att gruppen önskade göra detta till ett årligt arrangemang.

Den 23/5 höll Susanne Johannesson en uppvisning för funktionshandikappade barn och vuxna i Ljunghusen. Först ut var sex-åriga Alice som blev styrd av visselkommandon och därefter visades Jill 15 månader. Båda hundarna skötte sig mycket bra och efter uppvisningen, fikades det i gröngräset och man njöt av den härliga vårsolen.
Det kommer mera…

Den 2/6 hade Len Barnes uppvisning på Heagården i Munka Ljungby. Heagårdsdagen hade denna gången temat får, förutom vallningen visades bl.a. fårklippning, och olika hantverk.
Len visade först vallningslydnad med Rick, Ruff och Jess och därefter vallning med Rick och Ruff. Vallningen var som vanligt mycket uppskattad bland publiken.

Den 29/6 firade Höörs brukshundklubb 30-års jubileum och hade öppet hus för medlemmarna och allmänheten. En hel del olika uppvisningar hölls, och bla stod fårvallning på programmet. Det visades av Jörgen Olofsson och Johanna Kristensson. Jörgen hade transporterat dit en flock bestående av två tackor och fyra lamm som först reagerade lite oroligt inför mötet med den nya omgivningen, men lugnade sig snabbt, varefter uppvisningen kom igång.
Johanna gick en tävlingsbana med Wilma som bestod av ett längre hämt och triangeldrivning där hunden styrdes av visselsignaler.
Jörgens Ruff drev fåren i en slalombana och vallade även utan kommando.
Johanna visade även unghundsträning med sin Dot.
Efter uppvisningen ställdes mycket frågor av publiken och det gick inte att ta miste på deras enorma intresse!