Uppvisning Hässleholm 2003

Text och foto: Tomas Westman

Nu när det blivit riktig höst och tävlingssäsongen börjar att lida mot sitt slut passar det ju alldeles utmärkt att ta ut sin hund och några av sina vallningsbara djur och ställa upp om någon ber om en uppvisning av något slag.
Så var fallet för Roger Nilsson och undertecknad som blev tillfrågade av styrelsen för Hässleholms Brukshundklubb om vi inte kunde komma och visa lite vallning och prata lite om vallhundar och den tävlingsformen.
Självklart ställde vi upp ( vi blev lovade fika) och lastade släpet med får och ankor och begav oss till hunnaklubben.

Väl där möttes vi av ca 40 stycken nyfikna medlemmar som alla ville se lite vallning och höra lite av vad en vallhund är för något.
Det har aldrig varit så stor uppslutning någon gång när de har ordnat en sån här temadag,så det var som vanligt lite nervöst när vi skulle släppa ut djuren på deras appellplan.
(tur vi hade Miller med oss).
Vi pratade först om Bordercollien och de olika klasserna som man tävlar i, även om SVaK och Skånes VK.
Det ställdes många nyfikna frågor, framför allt om vilka sorters djurslag man tävlar på och även på de olika klasserna.
När den största nyfikenheten lagt sej var det dags för Roger och hans hundar Miller o Kid att visa hur en hund gör när den vallar ankor och får.
Alla blev djupt imponerade och vi fick lov att på stående fot lova att komma tillbaka och köra en ny uppvisning en annan gång. Jättekul.