Träningstävling 8 maj 2011

      Kommentarer inaktiverade för Träningstävling 8 maj 2011

Text och Foto: Kicki Myrberg

TK-får hade det här året ordnat en kul och spännande träningstävling där man tävlade i par. I instruktionerna ingick att välja tävlingspartner och tillsammans lösa de olika momenten på banan. Det var en rolig utmaning både för deltagare och åskådare. Vi fick en kvart på oss att gå runt på banan och lägga upp taktiken. Banan bestod av ett hämt där de bägge hundarna skulle hämta från varsitt håll. Väl vid hämtningspinnen skulle fåren runda den och sedan in i en slalom bestående av halmbalar. Vid halmbalarna skulle varje sida ”täckas” av ett av ekipagen. Efter det skulle ett av ekipagen dela ifrån tre av fåren som skulle tas in i en fålla medan partnern skulle ta hand om de övriga tre fåren som skulle in i en transport.

Bäst gick det för Tomas Westman och Kicky Sinclair. De fick till ett fint samarbete och mycket fin djurhantering. Tvåa blev Peter Bengtsson och Christer Palm och på tredje plats kom Andreas Eklund och Caroline Lindqvist.

Domare var Ulf Pyk som tyckte det hela liknade vad som ofta sker i vardagen, nämligen att man är fler som hanterar djur samtidigt.

Ett stort tack till djurägarna Anna Ebenfelt och Karl-Johan Thim och till det uppfinningsrika TK-får. Detta gav mersmak.