Tack för förtroendet!

Det är många år sedan jag skrev under denna rubrik, tackar för förtroendet att jag nu kan göra det igen.
Efter att förra året haft ett nästa totalt sabbatsår (dömde en landslagsuttagning i Finland) från vallhundsvärlden känner jag nu massor av förnyad energi och ser med glädje fram mot det kommande året i Skånes VK.
Dom som känner mig förstår nog att även om jag inte synts har jag läst i stort allt som skrivits på hemsidor, Vallreg, protokoll m.m.

För er som inte känner mig ska jag försöka presentera mig lite. Har varit medlem i klubben sedan 1984, i 30 år, då jag köpte min första Border Collie när grannarna inte längre räckte till när fåren skulle flyttas.
Satt i klubbens TK och styrelsen under slutet av 80-talet. Blev ordförande för första gången för 24 år sedan och satt då i 7år. Har därefter i omgångar suttit i styrelsen och TK. Blev färdig domare 1992 och dömt fram t.o.m. 2012, avslutade som sagt 2013 med tävlingen i Finland.
De senaste 10 åren har jag inte varit så aktiv i lokalklubben utan det mesta har varit i ”stora” SVaK, i TK, regelbokskommittén, hemsidan, Omkring m.m.

Som person har jag åsikter om allt, står för vad jag tycker. Kan nog inte räknas som konflikträdd, vilket säkert har skapat mig en del ovänner genom åren. När det gäller vallhundsklubben grundar sig mina åsikter på stadgarnas paragraf 1, att vi har ett specifikt mål och syfte med hela verksamheten.

Även om det nu bara gått ett par veckor sedan årsmötet har det varit ganska mycket jobb och telefonsamtal, delvis beroende på en del avhopp. SVaKs fullmäktige är nästa helg och innan dess kommer vi inte att ha något styrelsemöte. Så information om vad som gjorts och planeras kommer efter vårt första ordinarie möte.
Det är garanterat första gången sedan 80-talet jag går in i en styrelse eller kommitté utan att känna alla de andra, i denna styrelse är det bara Lena Dahl och Anna Uhlemann jag känner sedan tidigare. Den kontakt vi haft nu är enormt positiv och jag känner stor tillförsikt för att vi ska kunna jobba som ett team.

Verksamheten och stämningen i alla lokalklubbar går alltid lite upp och ner, den är ju i första hand beroende på de aktiva medlemmarna och deras arbete. Lite smågnissel har jag hört de här veckorna, men i grund och botten beror det ju på ett engagemang och intresse för verksamheten. Likgiltigheten är det som är farligt.
Alla behöver inte älska alla, men jag tror att vi medlemmar gemensamt kan komma fram till ett arbetssätt där vi alla jobbar mot samma mål. Ser framåt, inte bakåt, med en positiv och problemlösande inställning. Vi kan aldrig påverka vad som redan varit, det ger oss däremot en kunskap och erfarenhet att dra nytta av i framtiden.

Ha det bra alla medlemmar i Skånes VK!
/Peter