Nötmästare blev Marcus Liljegren

Text och foto: Kicki Myrberg

Efter en spännande final med tre skånska deltagare stod Marcus Liljegren med Emmy som segrare i årets SM på Nöt. Tvåa blev Birger Svensson med Jacki, (Birger gjorde sitt tjugonde SM på Nöt, man kan bara buga) och trea kom Lars Jansson med Tor. Övriga skånska finalister var Marcus fru Monica Liljegren med Wilgot som kom på sjätte plats och Andreas Eklund med Ben som kom på fjärde plats.

Att vi skulle få en skånsk mästare var nog en dröm som många av oss närde när dagen grydde, men att vi skulle bli sannspådda var det nog ingen som vågade räkna med. Med en sådan krävande bana som finalen bjöd krävdes det en toppenrunda och det gjorde Marcus Liljegren med sin Emmy. Själv trodde han att sorteringen var nyckeln till segern, för där sållades agnarna från vetet. Många gick på pumpen där, där åtta märkta djur skulle sorteras från en huvudgrupp på sexton. Men här visade Marcus med Emmy sin styrka.

Vi alla som följt Marcus Liljegren och hela hans vallande familj kan inte annat än glädjas en dag som denna. Stort grattis!

3 tankar på “Nötmästare blev Marcus Liljegren”

  1. Vill bara gratta dig Marcus för er fina prestation på SM, kanon. Kul att läsa om det, har ju följt er länge. Kram

Kommentarer är stängda.