Sommarrapport

      Kommentarer inaktiverade för Sommarrapport

Mitt i sommaren skriver jag till er efter en kväll med vallkurs. Trots att jag inte längre har koll på hur många gånger jag haft kurs tidigare, tycker jag det är barnsligt kul att försöka lära andra vallningens konster. Och inte har det blivit lättare kan jag intyga, men intressantare. Ju fler personer jag har träffat och själv gått kurs hos, ju mer inser jag att det finns tusen vägar till att få den unika kombination av förare och hund att lyckas.
Just detta år har jag lyckan att ha en samling av ambitiösa förare som dessutom peppar varandra. Kan man bli gladare. Jag tror mycket på att man lär sig mycket genom att titta på andra, inte bara på sin egen kurs, utan också i andra sammanhang. Under vallningskursen vill jag ofta ha en diskussion med alla om vad det är vi ser och hur var och en faktiskt kan komma med förslag på vad som behöver göras, i det enskilda fallet. Dessutom tycker jag det är väldigt viktigt att man formulerar för sig själv, vad det är man vill träna på innan man går ut. Som Sickan i Jönsson-ligan är det väldigt bra att ha en plan. Om planen sedan inte riktigt håller, kan man återgå till planen när man tappat tråden.
I år har vi testat att erbjuda träningskvällar för våra medlemmar. Uppslutningen har varit dålig och jag funderar på varför? Kanske skaffar ni själva träningsmöjligheter och är nöjda med det. Trots det försöker vi med några fler tillfällen under sommaren. Hör gärna av er om ni har synpunkter på detta. Tiderna finns på hemsidans almanacka. När datumen är feta och röda kan ni klicka er vidare för mer information.
I sommar erbjuder vi en clinic med Karin Söderberg för alla medlemmar. Karin är en hårt bokad instruktör och vallhundsförare med fina meriter från tävlingsbanorna. Vi är glada över att kunna erbjuda detta tillfälle till nya kunskaper.
Slutligen får ni inte missa årets i särklass största evenemang. Continentel som i år går på skånsk mark nämligen hos Bosse Milton och Åsa Ramberg i Andrarum. Deras besättning betar Christinehofs Ekopark och det är också där som EM går av stapeln den 19-21 augusti. Här finns många tillfällen till att se häpnadsväckande prestationer av både svenska och tillresta ekipage. Missa inte det!
Allt gott!

er ordförande
Kicki Myrberg