Midsommar

Sommaren ångar på, midsommar har just passerats. Jag har precis startat vallhundskurs. För att fräscha upp mina kunskaper inför detta haffade jag en av våra duktiga förare i klubben och bad om en privatlektion. Vad mycket synpunkter jag fick på min egen träning. Åkte hem och hade fått mycket att fundera på, och som jag kan använda på den kurs jag nu håller i. Överhuvudtaget tror jag det är nyttigt att utsätta sig för andras synpunkter på det man själv gör. Det är lätt att hamna i gamla hjulspår.
På det temat var också en träff vi hade med klubbens instruktörer. Där fanns några ekipage som vi fick ta ställning till. Och det kan jag lova, är det någonstans det diskuteras så är det där.

I april var jag med på klubbens första tävlingsarrangemang för året. Fina tävlingar på en ny tävlingsplats, alltid lika imponerad av vår tävlingskommitté som lyckas med detta.

Nu är det två helger med nöttävlingar och sedan en fårtävling, åk gärna och titta även om du inte ska delta. Man lär sig mycket och möter engagerade medlemmar.

I år har vi i styrelsen bestämt att det inte blir några aktivitetsdagar, uppslutning var alldeles för liten förra året. Men vi är öppna för förslag från er som är medlemmar. Vad vill ni att vi ordnar för aktiviteter? Hör av er.

Jag vill också passa på att påminna om den goda djurhanteringen vi alltid ska vara goda ambassadörer för. Alla kritiska ögon som tittar på våra aktiviteter (kurser, träningar, uppvisningar eller tävlingar) ska kunna går därifrån med känslan av att djurens välfärd stod i centrum. Det är den bästa reklamen för vår verksamhet.

med hopp om att ni får en fin vallningssommar!