Klubbmästerskap på får 21 maj 2009

Text: Kicki Myrberg Foto: Kicky Sinclair och Kicki Myrberg

Kvinnorna regerade på Klubbmästerskapet på får 2009
Dagens klubbmästerskap på får gick i år i Slättsjö hos Marcus och Monica Liljegren. En stor eloge till dom! Rättvisa får, en skojig och utslagsgivande bana, hemlagad lunch och fint väder, vad mer kunde man önska?! Dömde gjorde Tomas Westman.

Banan gick i ett kuperat landskap med ett kort hämt, där hunden vid upptaget fick bekänna färg på en gång, då fåren stod utfodrade med kraftfoder i en foderhäck. Efter en drivning runt en stenö skulle fåren tas genom en grävmaskin som stod utfälld med skopan. Något inte många lyckades med. Sedan kom efter litet drivning en sorteringsfålla som stod uppställd som ett T där det gällde att få igenom fåren. Avslutningsvis skulle man ta igenom fåren i en fålla som bestod av plankor utlagda på marken som ett L. Det blev akilleshälen, inte någon lyckades få alla fåren med sig på detta. Fårgrupperna bestod av 20 får i varje grupp. Hela banan var tänkt för att visa prov på olika moment som man kan behöva i praktiskt arbete.

Tomas Westman som dömde tyckte det var roligt att så många VP-hundar deltog, något som borgade för framtiden i Skånes Vallhundsklubb.

När 24 ekipage tagit sig runt banan visade det sig att prispallen bestod av idel ladies. Vann gjorde Elisabeth Zetterholm med Sirius, tvåa blev Åsa Ramberg med Uno och trea blev Kicki Myrberg med Mist.