Klubbmästerskap på får 2012

      Kommentarer inaktiverade för Klubbmästerskap på får 2012

Ömsom vi, ömsom vatten var årets Kristi himmelsfärdsdag i alla fall vad vädret anbelangar. Antingen var det hagel och regn eller solsken. Som tur är struntar både djur, hundar och en del vallningsentusiaster i det, för under dessa omständigheter gick årets Klubbmästerskap på får till.

Klubbmästerskap på får var en bana där man tog emot en flock som kom ut från storfållan med alla fåren, föste (eller gick framför om man var på Godkänd vallhundsnivå) uppför en backe genom en grind, svängde runt och gick/föste slalom ner och sedan höll flocken inom anvisat område till domaren var nöjd. Sedan skulle flocken tillbaka till fållan. Flockarnas storlek varierade från 15-35 allt beroende på hur de flöt fram i storfållan. Så ser ju vardagen ut ibland!

Ett stort tack till Fredrik och Helen Nordén som lät oss komma till deras marker och djur samt domare Peter Adbro och sist men inte minst funktionärer och deltagare.
Vann gjorde Susanne Johannesson med Kate på 93 poäng, tvåa kom Peter Bengtsson med Tess på 92 poäng, och trea blev Susanne Weibull med Mymlan på 91 poäng. Allt som allt startade 14 ekipage (se bildgalleri).

[nggallery id=7]