Klubbmästerskap på får 2005

      Kommentarer inaktiverade för Klubbmästerskap på får 2005

Text och bild: Mia Fridström

Även i år gick klubbmästerskapen på får hos Åsa och Bosse på Andrarum med närmsta grannar, Christine hovs slott.
Vädret var okey, så länge solen sken var det också varmt, platsen var perfekt och fåren var ungtackor som krävde en lugn och fullt kontrollerad behandling. På klubbmästerskapet möts ALLA med ett så kallat handikappsystem där ÖK hundarna får avdrag med 5 % och SK hundarna avdrag på 10% och LP hundarna behåller hela summan, tyvärr gick ingen av LP-hundarna runt banan.
Vinnare i år blev Roger Nilsson och sin nya hund ROB med 91,2p. Att Just de vann, beror till stor del på Roger som lugnt och kontrollerat visste hur djuren skulle hanteras. Tvåa kom ett annat rutinerat par, Maths Johansson med Gael ”Tösen” på 76,5p, och trea Tomas Westman med Rama, 74.1p.

Totalt var det 17 tävlande, och vi hade önskat att fler hade kommit, kanske var det vädret, kanske själva Kristihimmelfärdshelgen som gjorde att det var få som slöt upp, men vi var ett glatt gäng vi som var där.

Nytt för i år var ”NOVIS-tävlingen” som för övrigt blev en succé! Den var till för de som inte tidigare hade tävlat, men i dessa klasser dök också tre anmälningar upp, som tidigare hade med sina unghundar missat att hämta djur, nämligen Len, Camilla och Larry. Alla ekipage bjöd på sig själva och kämpade väl! Denna klass vanns av kanske framtida KM- eller kanske också blivande SM-vinnare; Paula Zieger med Philippa på 80p, tvåa Camilla Richert med Jess 80p och trea Larry Jones med Ruby 79p, alltså hårfint i toppen!!
Vi tackar årets värdar, Åsa och Bosse för att vi fick låna djur och natur och hoppas få återkomma! Domare var allas vår Peter Adbro.
Nästa tävling som Skånes Vallhundsklubb arrangerar är Internationell Får på Ravlunda den 20 Augusti. Väl mött!