Klubbmästerskap på får 2003

      Kommentarer inaktiverade för Klubbmästerskap på får 2003

Text: Monica Liljegren Foto: Hans Sandgren och Peter Adbro

Susanne och Jill blev 2003:s klubbmästare på får.
Den 29 maj på kristihimmelfärdsdag arrangerade Skånes vallhundsklubb sitt km-får. I år gick klubbmästerskapet av stapeln i det otroligt vackra Onslunda på Österlen. Vi hade en vacker naturupplevelse samt ett underbart väder, solen sken och vi njöt av väder och natur.
Det var kanske det vackra vädret som höll skåningarna hemma, för vi saknade en hel del av er.
Tävlingen gick till på det viset att den som hade snabbast tid vann, så här gällde det att tänka till vilken väg som var snabbast och det gjorde Susanne Johannesson med Jill. De hade en tid på 4,26 hela en minut och en sekund snabbare än Norah Birch-Jensen med Frisbee. Tyvärr visade tävlingen sig att vara lite i det svåraste laget för många av oss. Tackorna var mycket lättfotade och hade egna åsikter var de ville springa, inte alltid de samma som banbyggarna hade tänkt. Fåren gick tre omgångar först med en rutinerad sk- hund, sedan en ök-hund och sist en nybörjarhund. Den tävlande började med att ta ut djuren ur fållan, drev djuren på valfritt sätt genom ett par grindar samt föste genom nästa grindpar. Därefter försökte man sig på svårigheten för dagen nämligen en L-formad korridor där djuren skulle gå igenom från valfritt håll och sedan avslutade man etappen med att ta in dem i fållan.
Dagens räddning gjorde Marianne Beve-Nilsson, när hon fångade en tacka i flykten, det är bra med vakna åskådare.
Vi tackar värdparet Marcus och Lena Lydén för att vi fick lov att låna djur och natur av dem och hoppas få återkomma ett annat år.
Nästa tävling som Skånes vallhundsklubb arrangerar är nöttävlingen i Kristianstad den 28-29/6 hos Sven Hansson. Vi hoppas att skåningarna har vaknat och sluter samman för där ska vi ha en riktigt härlig nötvallningshelg.