Julbrev

      Kommentarer inaktiverade för Julbrev

Det lackar mot jul och om mindre än en månad har vi passerat det mörkaste dygnet. Skönt att tänka på.
Så här när året går in på sin sista månad får man lust att summera året som gått.
Om jag har räknat rätt så har klubbens fantastiska medlemmar anordnat 22 tävlingar under året. Det är otroligt imponerande. 19 ekipage har blivit godkända vallhundar och flera av klubbens medlemmar har placerat sig högt på SM. Lika imponerande.
Förutom detta har det hållits vallhundskurser, anordnats klubbmästerskap och avnjutits stekheta aktivitetsdagar. Sist men inte minst så har alla förtroendevalda förtjänstfullt träffats otaliga gånger för att organisera alla dessa aktiviteter.

Summan av detta har skett på ideell basis, något som verkligen ska understrykas i dessa tider, när det ibland kan låta som om ingen har någon tid alls, kvar till fritid.
Men jag tror att det faktiskt bygger på lust-principen. Tycker man något är kul är man beredd att lägga ned tid på det. För egen del tänker jag ofta på alla otroligt trevliga människor jag lärt känna via vallningen. Mitt liv hade varit mycket fattigare utan dessa vänner.
Engagemang leder också till att många har åsikter om allt som rör själva vallningen. Allt från hur man ska träna hund på bästa sätt, hur utbildningar ska se ut och inte minst hur tävlingsverksamheten ska se ut.
Som förtroendevald har man alltid ett val att göra. Antingen tolkar man alla åsikter som missnöje eller också ser man det som ett uttryck för ett levande engagemang. Jag väljer för det mesta den senare varianten, livet blir mycket roligare då.
Brinner man för något får man stå ut med att många har starka åsikter. Jag själv tycker det berikande, jag tvingas syna och vässa mina egna argument både en och två gånger. Och ibland ändrar jag mig (hemska tanke :)) därför att jag lär mig något som jag inte visste tidigare.

I år beslutade vi på möte den 8 november att skippa årets julbord till förmån för träff under våren istället. December månad kändes redan så full av aktiviteter och att pressa in något blir aldrig roligt.

I styrelsen har vi under året sjösatt en grupp vars främsta syfte blir att rikta in sig på djurägare och deras behov. Vår ambition är att också knyta kontakter med de som gått utbildning i Leaderprojektet “Den arbetande vallhunden”. Det ska bli roligt att följa och delta i det arbetet.

Jag vill på detta sätt också passa på tillfället att tacka alla som lägger ned så mycket arbete i klubben. Det är med tillförsikt jag ser fram emot ett nytt år.

God Jul och Gott Nytt År!

eder ordförande
Kicki Myrberg