Agria Cup

Agria Cup kommer i år att gå strax utanför Kristianstad hos Anna och Karl-Johan Thim.
Tävlingsplatsen kommer att vara på tre fält med täckgröda (film på fälten finns här: Agria Cup på facebook) och det är Gotlandsfår som kommer att användas till tävlingen. Information om boende och andra bra saker uppdateras längre fram.
Första dagen erbjuds plats för 60 startande ( IK2-bana), andra dagen går de 30 bästa vidare (Internationell kvalbana) och den tredje startar de 15 bästa i final med dubbelhämt och sortering.

Värdfamiljen har ordet:

Det var väldigt roligt att just vi fick frågan om att ha Agria Cup hos oss, självklart tackade vi ja och ser nu med spänning fram emot tävlingen och hoppas att den blir lyckad. Jag, Anna Thim, bor på en gård i Östra Ljungby 1,5 mil öster om Kristianstad tillsammans med min man Karl-Johan och våra två barn Ella och Oscar.

Anna och Ella Thim

Anna och Ella Thim

Vi började med en liten skara Gotlandsfår 2008 som nu har vuxit till 160 tackor. Vi har även några Leicesterfår. Redan från början hade vi avel i fokus när vi köpte in de första djuren. Endast de bästa tacklammen har vi sparat under åren och idag har vi en fin avelsbesättning.

Vi säljer livdjur och lammkött under hösten. Sedan har vi även en Gårdsbutik där vi har fårskinn och olika produkter gjorda av skinn och ull. Förutom fåren har vi även växtodling där vi odlar chipspotatis, spannmål, raps, morötter, sallad och vall.

När vi hade skaffat fåren upptäckte vi snart att vi behövde hjälp av en vallhund så 2009 bli vi ägare till Gin som idag är vår gårdshund som alltid är med och hjälper till. Eftersom jag blev väldigt intresserad av vallning blev det en hund till, Fly som flyttade in hos oss 2012. Med Fly har jag varit ute och tävlat lite grann och tycker det är väldigt skoj så mer och mer lär det bli. Tollaren Cilla bor också på gården och även hon tycker fåren är helt okej.

Karl-Johan och Oscar Thim

Karl-Johan och Oscar Thim

Vill ni läsa mer om oss är ni välkomna in på vår hemsida www.storegard.nu där kan ni även kan gilla oss på facebook.